Kjempegod og enkel eplekake

Hei alle sammen! img_6476

Nå er min favorittårstid endelig her. Det er full fart på alle kanter og lite tid til kakebaking, men når jeg først skal bake noe nå, så blir det eplekaker. Finner det noe bedre enn lukten av en nystekt eplekake? Nope! Med norske epler, både i butikken og på treet til naboen, er det nå bare å bake av livets lyst. Når tiden ikke strekker helt til og du likevel har innmari lyst på eplekake, er det bare ta fram denne oppskriften. Fort å få i formen og ikke noe mikkmakk. Rett og slett en kjempegod, saftig og enkel eplekake med smak av norske syrlige epler. Kos deg da!

INGREDIENSER

Kakebunn:

250 g sukker

150 g romtemperert meierismør

3 egg

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 norske epler med litt størrelse på

 

Topping:

2 ss malt kanel

3 ss sukker

Noen tynne skiver med meierismør

 

SÅ GJØR VI SÅ…

Ta fram miksmasteren og pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Miks så inn et og et egg. Tilsett så alt det tørre og visp det hele raskt sammen slik at du får en jevn masse.

Ha røren opp i en bakepapirkledd og smurt springform på 24 cm.

Skrell så eplene og del de i båter på ca. 1 cm tykkelse på det bredeste. Dander eplene rundt i formen og trykk de litt med i selve røren. Strø så over med sukker og kanel.

Finn fram smøret og skjær tynne skiver med ostehøvelen på kortsiden og legg de litt rundt omkring i formen. ca. 4 skiver. Del gjerne opp skivene slik at du får fordelt de best mulig.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk for all del 5 min før slik at du ikke steker kaken litt for lenge. Det glemte nemlig jeg sist i prosjekt kos og kaos her hjemme med to små… Men den ble god lell altså 😉 Bare gjør det til en grei regel å begynne å sjekke litt før tiden på slike kaker.

Avkjøl kaken i formen på rist og så får du se hvor lenge du klarer å holde deg før du må smake. Ha en strålende uke 🙂

img_6477

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s