Nydelige grove scones

img_2735

Jatta, det ble lite med oppdateringer av julebakst i år. Beklager det altså. Håper dere kom i mål med julebaksten allikevel. Julebasseluskene lot ikke vente på seg her i gården, så førjulstiden og jula for meg ble tilbrakt mer i horisontal stilling i år. Men nå er det nytt år og nye muligheter. Ut med småkaker fulle av sukker og smør og inn med noe mer matnyttig. Her kommer en selvkomponert oppskrift på grove scones. Veldig enkelt og veldig godt! Trenger ikke heving og er perfekt å lage om man våkner en morgen og det er tomt for brød. Eller ellers da, bare for kosen sin skyld. Ha en flott mandag!

 

INGREDIENSER

3 dl hvetemel

1 dl sammalt rug grov

1 dl havregryn, lettkokte fra smak forskjellen Coop

3 ss linfrø

2,5 ss sukker

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

5 ss smeltet smør

2 dl lettmelk

 

SÅ GJØR VI SÅ…

Sett ovnen på 220 grader. Over og undervarme.

Ha alt det tørre i en bolle. Bland sammen med en bakesleiv. Tilsett smeltet smør, rør litt og så tilsett melken. Bland deigen godt til du har fått en smidig og god deig. Juster litt med melet om den blir for klissete. Den skal være mulig å kjevle uten av den klistrer seg fast.

Finn fram en bakematte, eller strø litt mel på en benk. Kjevle eller trykk deigen flat til den er 2 cm tykk. Finn et passende glass og stikk ut sconesene. Start med å presse ned den ene siden av glasset først. Da slipper du å mose flat deigen i forsøket.

Legg sconesene på et bakepapirkledd steikebrett og stek sconesene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er god og gylden. Avkjøl litt på rist mens du finner fram syltetøy og ost.

God frokost!

One thought on “Nydelige grove scones

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s