Fantastiske havrekjeks

image1Hei og hå! Nå er det snart jul igjen gitt, og det merkes godt på jobbfronten innenfor kultursektoren med julekonserter opp og ned i mente. Men i dag har jeg fri, og her kommer det endelig en ny og knallgod oppskrift. Denne gangen på deilige og knasende sprø havrekjeks. Helt super som et mellommåltid mellom all julemarsipangris-spisingen eller til julefrokosten om du klarer å spare noen så lenge da. Uansett, disse smekker du sammen på null komma niks, slik at du kan lage de flere ganger om det skulle gå tomt før jul. Smaker fantastisk i alle fall!

 

INGREDIENSER:

3 dl havregryn. Jeg brukte lettkokte fra smak forskjellen Coop.

0,75 dl sukker

150 g meierismør, romtemperert

1,5 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

 

(det går helt sikkert an å forsøke seg på en juleedition her også med f.eks. rosiner, tranebær, hakkede mandler og et dryss av kanel i deigen).

 

SÅ GJØR VI SÅ…

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ta alle ingredienser i en bolle og kjør sammen med en eltekrok på mixmaster`n om du har det. Evt for hånd om du ikke har noen maskin.  Bland til du har en jevn deig.

Så dekker du en stekeplate med bakepapir. Finn fram en spiseskje og legg spiseskjestore klatter med deig på stekebrettet. Bruk fingrene til å trykke ned og forme de runde. Skal være en ca. 4 mm. tykke.

Stek kjeksene i 10-15 minutter, midt i ovnen, til de har blitt brune i kantene. IKKE svart!

Avkjøl kjeksene litt på brettet før du flytter de forsiktig over til en rist. Kjeksene er svært sprø, så handle with care. Når kjeksene er blitt helt kalde,  oppbevarer du dem i en tett kakeboks så lenge det måtte vare. Smaker aldeles fortreffelig med en skive med brunost på. Kos deg!

Oppskriften i sin orginale form fant jeg på bloggen til kjerstisandnes.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s