Nydelige kjeks med sjokolade og lakris

la9Påsken er tid for å samle gode venner og familie rundt bordet igjen. Deilige, lange påskefrokoster, gode middager og ikke minst mange flotte turer ute i det fri. Håper dere alle får en riktig god påske enten det er på fjellet, ved sjøen eller i sofaen. Til dere som plutselig får bakelysten kastet over dere, her kommer en skikkelig lekkerbisken av en kjeks som garantert vil komme til sin rett i påsken enten om de serveres til kaffen, i solveggen eller er med som en go`bit i tursekken. Lyse kjeks med deilig sjokolade og lakris. Knallgode!!  Oppskriften fant jeg i et gammelt Kamille-blad.  Håper det smaker 🙂

INGRED(ENSER:

200 g meierismør

100 g sukker

4 ss kremfløte

280 g hvetemel

3-4 stk kicks lakrisstenger, eller annen myk lakriskaramell.

1 ts bakpulver

1 ts vaniljesukker

100 g dronningsjokolade

 

SÅ GJØR VI SÅ…

 

Rør sukker og romtemperert smør hvitt. Ha i kremfløten. Del opp lakrisstengene i biter (ca. str 5×5 mm) og bland dette med alt det tørre opp i bollen med sukker, fløte og smør. Rør sammen til alt er blandet.

Finn fram 2 steikebrett med bakepapir og sett deigen i topper på brettene. Bruk gjerne to spiseskjeer for å få en jevn fordeling. Trykk så toppene litt flate med fingrene slik at de blir ca 1 cm høye.  Kjeksene vil flyte utover under steikingen, så ikke sett toppene for tette.

Steikes i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter til de har fått en gylden farge. Avkjøles litt på platen før du tar de over på en rist, da kakene er veldig myke og lakrisen er ganske flytende og varm!!

Oppbevares i en tett boks, men disse får garantert bein å gå på.

GOOOOOD Påske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s