Nydelig bringebærkake

bringebærkakeDet er sommer, det er sol og det er søndag. For en fantastisk, nydelig sommer vi har hatt så langt med dette været. Kakebakeren har tatt en velfortjent ferie i varmen. Det vil si, ikke helt kanskje, men så godt som. Den kaken jeg nå skal presentere for dere, ble oppfunnet i en dagligvarebutikk på Sørlandet. Jeg hadde lyst til å overraske svigers med noe godt til helga, men med flott vær ute og unger hengende i skjørtene, ønsket jeg ikke å tilbringe dagen ved kjøkkenbenken. Dette måtte gå rimelig raskt for seg, men samtidig også kunne imponere litt med resultatet. Tilbud på fantastiske, norske bringebær, dannet utgangspunktet for kaken. Kombinert med vaniljekrem, banan, krem og marsipanlokk, så ble dette utrolig friskt og godt 🙂

Har lurt lenge på om jeg skulle presentere denne kaken her, for synes vel egentlig at det er litt juks og fanteri med en så enkel kake, men smaken ble likevel så utrolig god, så jeg bare mååå dele den med dere! Da jeg ikke hadde noe planer for å publisere denne kaken, så tok jeg heller ikke noen bilder av prosessen underveis. Håper at god forklaring veier opp!

Så for alle kakeglade, men kanskje ikke så bakeglade, for hytteferierende, for de med mangel på stekeovn, for de som ønsker å imponere i sommer eller for de som simpelt hen liker en riktig så god kake, her kommer framgangsmåten:

INGREDIENSER:

2 pk ferdig kakebunn
1 pk ferdig piano vaniljekrem
2 pk kremfløte
2 bananer
2 kurver med flotte, ferske, norske bringebær
2 appelsiner
2.5 ss sukker
500 g marsipan (evt ferdig marsipanlokk og du ikke gidder og kjevle selv)
Litt melis til utbaking av marsipanlokk
1 bakepapirark/matpapir/kopipapir

SÅ GJØR VI SÅ…..

Lag kaken gjerne flere timer før den skal serveres. Da blir den fuktig og god!

Pisk kremfløten stiv med sukkeret, men pass på at den ikke blir pisket for mye. Det er fort gjort i denne varmen. Sett kaldt.

Del kakebunnen i 3 lag om den ikke er ferdigdelt fra butikken. Legg første lag med kakebunn på et kakefat. Del en appelsin i 4 og skvis ut saften fra en del rundt omkring på det første laget med kakebunn (dynking). Dekk bunnen med halvparten av vaniljekremen. Skjær en banan i 3 mm tynne skiver og dekk vaniljekremen med disse.

Legg på en nytt lag med kakebunn og gjennta dynkingen med saften fra en ny appelsinbit. Dynk kaken slik at den blir fuktig på overflaten, men fortsatt tørr under. Fukten vil trekke gjennom etterhvert. Legg så et lag med pisket krem på bunnen. Laget bør være ca 1,5 cm tykt. Dekk så kremlaget med en kurv med bringebær. Del opp hver bær i 2-3 biter slik at mer bærsaft blander seg med kremen. Det gir bedre smak.

Legg på et nytt lag med kakebunn og gjennta den første prosessen med dynking, vaniljekrem og banan på denne bunnen.

Nå må du åpne en ny pakke med kakebunn. La det øverste lokket være et med jevn overflate som ikke smuler. Dynk det LITT på undersiden før du snur det og legger det på toppen av kaken. Dekk kaken med resten av den piskede kremfløten. Gjør en grundig jobb her med å lage rette sider og en rett overflate på toppen av kaken med kremen. Sett kaldt igjen.

Finn fram marsipanen, bakeunderlag, kjevle og melis (evt ferdig marsipanlokk).
Er marsipanen stiv som en stokk, legg den 10 sek i microen så skal du se at den blir mer medgjørlig. Pass på at du har nok melis strødd på underlaget og la det stå til.
Kjevle ut til en sirkel med ca 3 mm tykkelse på marsipanen. Ikke lag den for tynn, for da blir den vanskelig å trekke fint rundt kaken.

Klipp ut en sirkel av papir på 15-20 cm i diamenter (kommer an på hvor stor kakebunnen er). Legg denne midt oppå kaken. Legg så på marsipanlokket. Pass på at du legger det på rett slik at det er like mye marsipan på hver side som henger ned. Start med å jevne til overflaten. Fortsett så rundt kaken. Start øverst og jobb deg nedover, rundt og rundt. Strekk ut marsipanen og klem inntil med hendene slik at du unngår rynker. Øvelse gjør mester. Skulle det nå komme en rynke eller to, så skit no i det. Bonusen er enda mer marsipan til den heldiggrisen som får det stykket 😉 Nam!

Når du er fornøyd med trekkingen av kaken, så skjær rundt med en pizzaskjærer. Genialt! Pass på at det er igjen 1 cm da rundt kanten. Hvis ikke så kan fukt og krem tyte ut og det ser ikke spesiellt luggumt ut med ei kake som skjer ut som ei dårlig stappa julpøls..

Så over til pynten. Nå skal du ta en skarp kniv og skjære et kryss midt på kaken. Ca 15 cm hver vei. Så deler du opp det krysset igjen slik at du nå får 8 “pizzastykker”. Fisk opp en flik og rull den sammen utover. Gjenta med de 7 andre flikene. Løft vekk papiret og fyll hullet med resten av bringebæra.

Da er det bare å la kaken stå kjølig i noen timer slik at den før trekke godt, og så kan du invitere på kakefest og motta bøtter og spann av ros og komplimenter.

Fortsatt god sommer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s