Mørk, klissete og våt sjokoladedrøm

Endelig fredag! Ukens beste dag, spør du meg. Man blir i godt humør av fredager og når man blir i godt humør, da blir man i Bildebakehumør 🙂

Har akkurat slengt en kake i ovnen og sitter nå og kjenner på duften av nybakt kake fyller rommet. Rett og slett en deilig følelse. Regner med at også gutta vil sette pris på litt kake etter en lang uke på jobb og i barnehage.

Men over til kaka. Dette er kaka for deg som ikke har tid til å bake, men som setter pris på en ordentlig god og hjemmebakt kake. Den perfekte kake for dessert, syforening, for deg med kjærlighetssorg, et plutselig besøk av svigermor eller om du rett og slett synes du fortjener noe ekstra godt. Kaken er en krysning mellom brownie og  sjokoladefondant. Mørk, klissete og farlig god.

Den er superenkel å lage og tiden fra du starter og bake til kaka står i ovnen tar 10 minutter. (Med mindre du har glemt tid og sted i prøvesmaking av røre da..)

INGREDIENSER

4 egg

3,5 dl sukker

2 dl hvetemel

6 ss kakao

100 g dronningsjokolade

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

130 g meierismør

SÅ GJØR VI SÅ…

Still ovnen på 200 grader. Ta en kakeform på 24 cm og kle den med bakepapir i bunn. Smør så formen.

Smelt smøret og la det avkjøles mens du pisker eggedosis av egg og sukker i 5 min med miksmaster/kjøkkenmaskin. Hakk sjokoladen opp i biter. Tenk ca. 6 biter per sjokoladerute.

Sikt alt det tørre og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Tilsett så smeltet smør og hakket sjokolade. Sørg for at alt er godt blandet før du tar røren over i formen og steker den midt i ovnen i ca. 22 minutt. Den skal være fast ute ved kantene og ca 3-4 cm inn mot midten. Midten skal fortsatt “disse” når du tar den ut av ovnen. Det er bedre å steke denne typen kaker litt for lite enn å steke de for mye. Avkjøl på rist. Kaken vil da ramle sammen, men det er slik den skal være. Bruker du en større form, må steketiden reduseres noe.

Kaken kan helt fint spises lunken, men kan da være vanskelig å få ut av forma. Vent heller til kaken er blitt kald og lunk den noen sekunder i micro før servering. Anbefaler uansett å legge kaka med bakepapiret på serveringsfatet. Løsne forsiktig og dra ut papiret under kaka. Støtt opp med en steikespade slik at ikke den bløte kjernen blir med ut på bakepapiret.

Pynt kaken med et lett melisdryss og pynt med friske bær om du har. Kaken er helt nydelig med god vaniljeis til.

Da ønsker jeg alle en riktig god helg og avslutter med følgende kakesitat:

– Nyt kaka i dag. I morgen kan det være tomt –

Bilde

2 thoughts on “Mørk, klissete og våt sjokoladedrøm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s