Deilig, saftig gulrotkake med blåbær og limekrem

BildeHvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag? Det er bakedag 🙂 I dag får dere servert en oppskrift på en saftig, deilig gulrotkake med en nydelig smørkrem. Med at sunnhetsbarometeret går i toppen med eple, gulrot og blåbær i denne kaka, passer det seg å ha litt sjokolade i bunnen også. De veier liksom litt opp for hverandre og totalsummen blir nok at det går i null 😉 Så her kan man spise med GOD samvittighet..

Oppskriften er min egen fra den tiden Guns`n roses fremdeles herjet hitlistene. Jeg har forandret litt på ostesmørkremen, men å tilsette ekte vaniljefrø fra stang i stedet for vaniljesukker. I tillegg har jeg brukt litt limesaft, for å gi den ellers litt tunge kremen, et lite men friskt løft.

INGREDIENSER:

5  mellomstore egg

3 dl hvitt sukker

3,5 dl hvetemel

2 ts natron

1/2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

1/2 ts salt

1 1/2 dl solsikkeolje ( elller annen nøytral olje. IKKE olivenolje).

50 g mørk kokesjokolade

1 revet eple

4-5 revne gulrøtter (ca. 400g)

Ostekremen:

150 g meierismør

300 g original philadelphia kremost

1 vaniljestang, frøene. (evt. 2 ts vaniljesukker)

450 g melis

1/2 lime

Pynt:

Blåbær og revet limeskall. Evt. andre bær.

SÅ GJØR VI SÅ…

Sett stekeovnen på 170 grader, varmluft, el 180 grader med over og undervarme.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Start først med sakte fart og øk etter hvert. Pisk i 10-15 min med kjøkkenmaskin eller miksmaster.

Imens eggedosisen står og går, så skreller du og rasper gulrot og eple. Jeg bruker den fine raspen på rivjernet, ikke den groveste. Synes det blander seg bedre i kaken da.  Når eggedosisen er ferdig, blander du alt det tørre sammen og sikter det i eggedosisen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott, men sørg for at alt det tørre er godt blandet inn. Ha gjerne litt mel på gulrøttene og bland sammen. På den måten får de litt mere bindekraft med resten av røra og detter ikke til bunns, men fordeler seg fint i kaken. Hakk kokesjokoladen i småbiter og ha den og oljen i røren. Rør rundt til alt er blandet.

Hell røren i 2 bakepapirkledde former på 24 cm, evt. en stor på 24-26 cm. Jeg kler også sidene på formene med en bakepapirremse. Denne klipper du enkelt til av bakepapir og “limer” den fast ved hjelp av litt nøytral olje på sideveggene av formen.

Kaken stekes i ca. 40 min når du har 2 former. Når den stekes i 1 form, trenger kaken ca. 1 time. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Det skal ikke henge igjen røre på pinnen når den er ferdig stekt. Hvis du steker i 1 form, kan det være lurt å legge på et bakepapir på toppen av kaken mot slutten. Dette for å unngå at den blir for godt stekt på toppen.

Avkjøl kakene/kaken på rist. Steker du i en form, kan det være lurt å snu kaken opp ned på en rist slik at den beholder formen. (Dette hvis kaken er nesten like høy som kanten for forma).

Mens kaken avkjøles, lager du ostesmørkremen.

Pisk først sammen romtemperert smør, kremost og vaniljefrø til en jevn masse. Ha så i melis og presset limesaft fra en halv lime. Rør godt sammen. Settes gjerne litt kjølig før du har kremen på kaken.

Del kakebunnene i 2 og ha kremen mellom lagene. Rundt og på kaken kan du evt. pynte med kremsprøyte. Jeg har brukt kremsprøytepose med wilton tip nr. 104 rundt kaken. Ha gjerne litt bær på et av lagene inni kaken også.

Pynt kaken med blåbær og revet limeskall. Til sommeren tror jeg at jordbær og lime blir en uslåelig kombinasjon på denne kaken. Dessverre er det dårlig med jordbærsesong både på Rema og her oppe i Trøndelag nå, så i dag ble det blåbær 🙂

God fornøyelse og god helg!

bilde10

2 thoughts on “Deilig, saftig gulrotkake med blåbær og limekrem

  1. Tusen takk for at vi fikk komme på kakesmaking! Denne var knallgod! Gikk ned både ett og to og tre kakestykker gitt!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s