Den ultimate påskekaken

BildeDa er den her snart igjen, påsken. Har allerede satt fram små, gule pippipper i vinduene og pyntet et ris med småhøns og egg. Synes det er så deilig å tenke på at det nå er vår og kjenner liksom energien komme tilbake i kroppen. Årets påskekake har jeg gått lenge og grublet på. Jeg har prøvd å pakke alt det jeg forbinder med påskegodt inn i en og samme kake. Kvikklunch, sjokolade, appelsin og marsipan. Kan det bli mer påskestemning enn det? Dette må jo være den ultimate påskekaken 🙂  Denne kaken skal mannen få med seg på jobb i morgen. Håper den vil bli satt pris på og ønsker med dette alle en riktig god påske!

 

INGREDIENSER

 

Kakebunn:

4 egg

5 dl sukker

200 gram meierismør (vanlig saltet)

3 dl melk

5 dl mel

2 ss vaniljesukker med ekte vanilje

6 ss kakao

4 ts bakepulver

 

Eggedosis sjokoladekrem:

4 egg

200 gram melis

200 gram dronningsjokolade

200 gram 70% mørk kokeskokolade (freia)

200 gram meierismør (vanlig saltet)

 

Appelsinkrem:

150 gram philadelfiaost, naturell

75 gram meierismør

300 gram melis

10-15 ss ferskpresset appelsinsaft

Revet skall av en halv appelsin

1 ts vaniljesukker

1 ts sitronsaft

Gul konditorfarge/gelefarge

 

Fulgerede:

40 gram 70% sjokolade

Anthon Bergs marsipanegg

Fjær

 

Kant rundt kaken:

11 pakker kvikklunch sånn ca

Silkebånd

Gult strøssel

 

SÅ GJØR VI SÅ…..

 

Kakebunner:

Kakebunnen og eggedosis sjokoladekrem er den sammen som den ultimate sjokoladekaken tidligere publisert på denne bloggen. Oppskriften er hentet fra Villa Perlesukker med litt forandringer gjort av meg.

Pisk egg og sukker til en tykk og hvit eggedosis. 10-15 min. Bruk miksmaster/kjøkkenmaskin.

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken.  Sikt alle tørre ingredienser og bland det i eggedosisen. Tilsett så det våte og miks sammen røren til alt er godt blandet.

Stek kaken i 2 runde former på 24 cm. Kle de med bakepapir i bunn. Rundt kanten lager du en bakepapirremse med høyde som formen. Denne lar seg enkelt feste om du tar litt smør/olje på formen først. Da limer papiret seg inn mot kanten før du heller i røra. Del røra likt mellom de to formene. Grunnen til at jeg baker kaken i 2 former, er for å garantere at kaken blir gjennomstekt og saftig.

Stek kaken i ca.30-35 minutter på 180 grader, men sjekk alltid med en pinne om kaken er ferdig. Steketid varierer fra ovn til ovn. Ikke sjekk kaken for tidlig da den da kan punktere ( ramle sammen).

Avkjøl kakebunnene i formen på rist.

 

Eggedosis sjokoladekrem:

Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør på lav varme og ha i småhakket sjokolade. La sjokoladen smelte på lav varme i smøret. Rør og avkjøl. Ha så sjokoladeblandingen i eggedosisisen og bland med slikkepott til alt er godt blandet. Avkjøles kjølig, men helst ikke så kaldt som i kjøleskap.

For å lykkes med denne oppskriften, må du lage denne kremen i god tid før du skal lage kaken. Jeg har opplevd at kremen har våknet til liv og begynt å renne da jeg skulle ha den på kaken. La den stå litt kjølig i 5-6 timer el lengre før du tar den i bruk.

 

Appelsinkrem:

Denne kremen er egenkomponert for anledningen og er et nytt tilskudd til denne sjokoladekaken.

Pisk kremost og romtemperert smør sammen til en klumpfri og fluffy masse. Tilsett finrevet appelsinskall (unngå å få med det hvite), appelsinsaft, sitronsaft og vaniljesukker og bland videre. Ha så i melis og pisk til du har fått en fin og ganske fast krem. Juster med mer melis om kremen virker for flytende. Husk at den stivt også litt i kjøleskapet.  Tilsett litt konditorfarge/gelefarge for å få kremen fin og gul. Dette er ikke nødvendig for smaken sin skyld, men det blir jo litt mer påskestemning da 😉 Sett kjølig til bruk i kjøleskap. Den skal være smørbar når du har den på kaken. Tenk tykk rømmegrøt i konsistensen.

Bilde

Fuglerede:

Jeg lette lenge etter en egnet form for reiret mitt. Endte til slutt opp i leketøyskassen til lillebror og fant en tøyball av passe størrelse som jeg trakk med plastfolie og satte den ned i en kopp. Smelt sjokoladen i micro eller vannbad og avkjøl. Ta sjokoladen i et kremmerhus/plastpose og sprøyt rundt og rundt oppe på ballen. Lag litt ekstra forsterkninger slik at den holder når du skal ta ut ballen etterpå. Sett rett i frysen. Kan også hende du trenger å fryse litt underveis for at det ikke skal renne utover. Sett så tilslutt formen i kjøleskapet i noen timer før du løsner den. Legg i fjær og marsipanegg.

Et annet tips er å bruke ballonger. Disse kan du da bare punktere når du skal løsne sjokoladeredet. Men det hadde ikke jeg og dermed måtte jeg ta fantasien i bruk 😉

Bilde Bilde

Kant:

Det er jo helt enormt hvor mye kvikklunch det går med på å lage denne kaken. 11 pakker!!!! Med mindre du jobber hos Freia eller har vunnet i lotto, vil jeg anbefale å gå for 6-pack som kommer nå på tilbud i påska. Del disse på langs i romtemperatur med en kniv. Blir sjokoladen kald, knekker den i stykker når du skal dele den opp..

 

Montering av kaken:

Del hver av kakebunnene i to. Jeg brukte på denne kaken bare 3 bunner da jeg måtte klare å få på et lokk for frakt, men du kan fint bruke alle 4 🙂 Da blir den veldig høy og fin, men kvikklunchkanten rundt vil nok gå kant i kant med kaken og ikke lage en “borg” slik som det ble på kaken min. Du velger selv.

Sett kakeformringen på kakefatet og legg en bunn nederst. Ha over et godt lag sjokoladekrem. Legg på ny bunn og legg på appelsinkrem og ny bunn igjen. Det blir rikelig med appelsinkrem, så du trenger ikke å bruke alt. God å spise også og evt. duppe kvikklunchrester i til kveldskos 😉  Ønsker du å bruke alle fire bunner, så tar du et nytt lag av sjokoladekrem og avslutt med kakebunn på toppen. Dekk til med plastfolie og sett kaken kaldt til all kremen har stivnet. Dette tar noen timer. Skjær så løs ringen og løft forsiktig av. Dekk resten av kaken med sjokoladekremen.

Så stabler du rundt kvikklunchstaver mens kremen ennå er klebrig og fest så et bånd rundt kaken. Jeg har brukt silkebånd og festet med tape. Sløyfen laget jeg for seg selv og festet med en binders på båndet. Sett fugleredet på plass og pynt evt med strøssel langs med kanten.

Da er det bare å sette kaken kjølig. Ta kaken opp i romtemperatur et par timer før den skal serveres for å få den myk og saftig.

Nyyyt og god påske! B) (solbrillesmilefjæs)

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Den ultimate påskekaken

  1. Jeg kan love deg at kaken ble satt stoooor pris på av kollegene til mannen! Dette kunstverket av et bakverk ble behørig fotografert, og vi smattet og nammet og koste oss max. Tusen takk for herlig kakelunsj!

  2. Helt enig med Toril. Den kaka var helt perfekt – både inni og utenpå! Dessverre ble det ingen kakerester til konditoren. Du har fått flere nye følgere i dag. Ha en fin påske og hils gutta dine 🌼☀️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s