Verdens beste oreokake

oreo14Da har jeg prøvd meg på en kake som jeg aldri før har laget. Men som Pippi sier det; Det har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til 😉  Har vel egentlig bare smakt denne kaken et par ganger før, så har lite sammenligningsgrunnlag for å si om dagens versjon er superduper knallgod eller ikke. Jeg får heller stole på min lillebror som påstod, med munnen full av kake, at deinn hær kaka va nåkka av det likaste hainn hadd smakt av deinn hær sorten!  Det får si sitt for denne gang. Amen!

Jeg har lest meg opp på oppskrifter til denne kaken. Det finnes mange flotte utgaver av oreokaker, men har også denne gangen komponert meg fram til et eget resultat når det gjelder smak. Den som intet våger, intet vinner!

Denne kaken skal ikke stekes, så her kan ingenting gå galt. Den tar bare litt lang tid å lage og gir fra seg en formidabel oppvask. Kaken blir nok aller best om den lages en dag i forveien, da det er viktig for både smak og konsistens at den får “satt seg” litt.

Hæppi beiking og god helg!

INGREDIENSER:

Bunn

250 g oreokjeks (totalt i denne kaken skal du ha 3 pakker oreokjeks).

100 g vanlig meierismør

Ostekrem

200 g original philadelfiaost

2,3 dl melis

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

1 boks kremfløte

1 ss sukker

3-4 ss med creme fraiche, orginal.

4 kjeks til å putte i ostekremen.

Sjokolademousse

2 pakker freia sjokolademousse med daimbiter

4 dl lettmelk

4-5 kjeks for å putte i sjokolademoussen

Topping

6 biter mørk kokesjokolade.

Jeg brukte 3 biter av dronning og 3 biter av 70%.

8 oreokjeks i biter

evt 2 dl pisket kremfløte inkl. 1 ss sukker for litt ekstra høyde.

SÅ GJØR VI SÅ…

Det blir noen vendinger med denne kaken, men først skal hiver du 250 gram med kjeks, inkl. det hvite fyllet, i en hurtigmikser/blender/dobbel brødpose og knuser de godt til småbiter. Smelt så smøret og vend dette inn i kjekssmulene. Bland godt og ha dette over i en bakepapirkledd springform på 24 cm. Jeg valgte også å dekke kantene med bakepapirremser. Tanken bak det var at den kanskje ble penere når jeg skulle ta den ut av forma om jeg slapp å bruke kniv. Bruk heller ikke en bake-it-easy til dette, da bunnen fort kan bli sittende bom fast. Fordel fyllet jevnt i formen, prikk den med gaffel og sett kaldt mens du lager del 2.

oreo1 oreo2

oreo3 oreo4

Da var det klart for del 2, ostekremen. Pisk romtemperet ost, melis og vaniljesukker til en luftig konsistens. Ha i 3-4 ss creme fraiche og visp det fort inn. Det med creme fraichen ble til når jeg smakte på kremen og fant ut at her mangler det noe. Tittet i kjøleskapet etter muligheter og fant ut at jeg hadde en boks creme fraiche stående. Prøvde først med litt. Det gav en mer friskere og fyldigere smak. Kjørte på med litt mer og da var jeg solgt. Sikkert ikke vanlig, men jammen meg så godt det ble. NAM!

I tillegg skal du stivpiske kremfløten med sukkeret. Når disse to delene er ferdig, blander du de med hverandre ved å vende inn kremen inn i ostemassen med en slikkepott. Bland til alt er jevnt og fint. Bre 2/3-deler av dette over kakebunnen. Grovhakk kjeksen og fordel disse nedi kremen. Sett kaldt i min. 30 minutter. Den siste delen av kremen setter du også kaldt for den skal spares til topplokket.

oreo5 oreo6

oreo7 oreo8

Del 3. Sjokolademousse. Ta  posene med freia sjokolademousse med daim og følg bruksanvisningen på pakken. Om du virkelig er i siget, kan man selvfølgelig lage sin egen mousse helt fra bunnen av.

Pisk pulveret sammen med melk i 2,5 min med miksmaster til du har fått en flott, lys og fløffi mousse-krem. Bre denne over ostekremen og grovhakk noen kjeks og ha disse over moussen. Sett kaldt i et par timer.

oreo11 oreo9 oreo10

Del 4. Endelig, da begynner vi å nærme oss grand finale. Bre nå den siste delen av ostekremen over sjokolademoussen og evt ren pisket krem over der igjen om du vil ha mer høyde. Hakk opp det du har igjen av kjeks og dekorer etter beste evne. Smelt sjokoladen i microen eller i vannbad og ha denne i et kremmerhus/brødpose. Klipp til hull etter ønsket størrelse og sprøyt ut sjokolade i sirkler over kjeksen og kaken. Når du er fornøyd med resultatet, setter du kaken kaldt igjen til neste dag.

oreo12

Tips: Ønsker du et mer fløffi utseende, kan du stivpiske 1-2 dl kremfløte og ha på toppen av ostekremen før man pynter kaken. Husk bare å tilsette 1 ss sukker i kremfløten før du pisker den.

Da er det bare å veeeeeeeeeeeente. Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge….

Men den som venter på noe godt, venter alltid på kake 😉

oreo13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s