Mørk, klissete våt sjokoladedrøm. I ny drakt.

bilde28Her er den igjen, denne supre sjokoladekaken. Hadde overhodet ikke planlagt noe kakebaking i dag, men etter en punktering av dekk borti barnehagen med dertil skrikende unge og en stressa,svett mor som skulle skifte dekk selv, ble det kake allikevel. Ikke på meg nei, men på han snille mannen som jobbet i barnehagen og som tilbød sin hjelp når han så situasjonen. Håper de får en flott lunchpause i barnehagen i morgen! 

Jeg har også midt i kampens hete, funnet ut av en skikkelig god smørkrem. Ville at kake skulle se litt ordentlig ut samt at kremen ville hjelpe med å holde både kake og jordbær på plass under frakt. Så da tok jeg og slengte noe sammen i en bolle. Jeg hadde oppi litt av ditt og litt av datt og plutselig var smørkremen et faktum 🙂 Nam! Oppskriften kommer under.

Så poenget med å poste denne kaken enda en gang inne på siden, er å vise at den kan varieres enkelt utseendemessig bare ved bytte av garnityr.

INGREDIENSER:

Kaken

Oppskriften på kaken er den samme som Mørk, klissete og våt sjokoladedrøm som dere finner i arkivet her inne på siden.

Smørkrem

100 g meierismør

1/2 pakkemelis

5 ss kakao

1,5 ts vaniljesukker

ca.1/2 espressokopp med espresso ( evt kruttsterk trønderkaffe, 4-5ss)

Pynt

Jordbær, smeltet sjokolade (30 g), melis og smørkrem.

SÅ GJØR VI SÅ..

Stek kakebunnen etter anvisning på siden til denne kaken i original form. Avkjøl

Smørkrem:

Pisk sammen romtemperert smør med melis. Tilsett vaniljesukker og kakao. Spe så ut med kaffen til du får en passende, fast og kremet konsistens.

Pynt:

Sikt et lag med melis over kaken. Smelt kokesjokolade i microen. Ha sjokoladen i en brødpose og klipp av tuppen slik at du kan bruke denne til en sprøytepose. Lag striper over kaken. Så tar du smørkremen i en sprøytepose med tipp. Jeg brukte Wiltontipp nr. 2 D. Press ned, løft opp og trekk imot deg, gjenta hele veien rundt. Jeg laget også en sirkel med smørkrem oppe på kaken for å gi feste til jordbæra. Dander jordbær etter beste evne 🙂

Kaken er fortsatt veldig god med vaniljeis, men fungerer nok også greit med vaniljesaus 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s