Verdens beste langpanne

førjulsaktiviteter 2014 023Da var det plutselig på`n igjen etter noen lange og late juledager. Inntaket av julegodt og kaker har satt sine spor, og det medførte at jeg med skrekkblandet fryd heiv meg på facebookutfordringen om 8 uker uten snop. Da jeg leste den lille skriften etter at jeg hadde meldt meg på, fant jeg selvfølgelig ut at dette gjaldt desserter, kaker og rett og slett alt som er godt… Med litt ekstra stålvilje skal jeg nok klare dette, men det blir lite kakebaking framover 😦  Stemningen i huset blant de yngste er heller ikke helt god for tiden. Det er tydelig stort savn etter kake og det gir yngstemann på 1 år klart uttrykk for idet han fortvilet går rundt hver eneste dag og roper kake, kake!! Det er vel ikke helt bra å være 1 år og ha kakeabstinenser.. Men da får vi finne på andre ting i mellomtiden, som f.eks. brødbaking. Mulig det kommer en oppskrift på KAKskiv om ikke så alt for lenge. Men inntil den kommer, så får dere kose dere med en nydelig oppskrift på langpanne. Fantastisk mørk, saftig og med en farlig god sjokoladekrem som jeg har publisert tidligere på bloggen her. Så inntil 2. mars er nådd, så får dere andre bare lesse innpå med kake og feire det nye året. Godt nyttår alle sammen!

INGREDIENSER

Kakebunn:

400 gram vanlig meierismør

2 dl kakao

4 dl vann

750 gram sukker

5 egg

1 boks seterrømme

2 ts natron

2 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker med ekte vanilje

9,5 dl hvetemel

Sjokoladekrem:

2 plater dronning kokesjokolade. For mer intens sjokoladesmak kan du bytte ut en plate med 70% kokesjokolade fra Freia.

100 g meierismør, normalsaltet

2 ts espressopulver fra Nescafe

2 bokser Tine kremost, naturell

1 boks melis

1 egg

SÅ GJØR VI SÅ

Kakebunn

Ha smør, kakao og vann i en stor kasserolle. Varm opp til alt er smeltet og klumpfritt.

førjulsaktiviteter 2014 012 førjulsaktiviteter 2014 013

Tilsett så alt det tørre og rør til du har fått en jevn, klumpfri rører. Ha så i eggene og rør godt rundt. Til slutt har du i en boks med rømme. Rør til alt er blandet.

førjulsaktiviteter 2014 015 førjulsaktiviteter 2014 017 førjulsaktiviteter 2014 018 førjulsaktiviteter 2014 019 førjulsaktiviteter 2014 021

Ha så røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ja en sånn som følger med steikeovnen din) og stek midt i ovnen i ca 35-45 minutter på 175 grader. Sjekk alltid med en kakepinne/strikkepinne eller hva du måtte ha for hånden, om kaken er ferdigstekt fra ca 35 min. Ikke så mye før, for da kan den ramle sammen og bli rå inni. Holdt luka igjen så lenge som mulig. Avkjøl på rist.

Sjokoladekremen:

Smelt smøret og hakket sjokolade i en kasserolle over svak varme. Rør jevnlig.

sjokoladekrem1 sjokoladekrem2

Når du har fått en glatt og fin sjokoladeblanding, tilsetter du 2 ts espressopulver og rører det inn. Ta kasserollen av platen og rør godt inn et egg. Avkjøl litt på benken i noen minutter.

sjokoladekrem3 sjokoladekrem4 sjokoladekrem5

I en annen bolle har du melis og romtemperert kremost. Tilsett så sjokoladeblandingen og visp det hele sammen med en miksmaster.

sjokoladekrem6 sjokoladekrem7

Miks til alt er godt blandet, men ikke for lenge. Smøres straks på kaken og sett kjølig for at glasuren skal sette seg.

Kaken bør oppbevares kjølig da kremen inneholder ost, men for smaken og opplevelsen sin skyld, er det viktig at du romtempererer kaken i 1-2 timer før den skal serveres. Lov meg dette!!

førjulsaktiviteter 2014 023

 

2 thoughts on “Verdens beste langpanne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s