Kjempegode knekkebrød med maldonsalt

Marsapril 2015 185Reinkarnert som gnager eller bare skikkelig glad i frø og knekkebrød? Ja, da har du kommet på riktig plass. Nå er det på tide å bytte ut kolibriegget til frokost og marsipanbrødet til kveld med noe mer vettugt.  Her kommer en oppskrift på kjempegode knekkebrød som jeg har fått av min mor. Masser av deilige frø inni og toppet med litt maldonsalt. Prøv disse med gräddost og paprika. Knallgodt! Enkle å lage er de også, så her er det bare å hamstre inn div frø og bland i hop. God helg!

INGREDIENSER:

4 dl sammalt rug, grov

4 dl havregryn

1 dl solsikkefrø

1 dl gresskarfrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ts maldonsalt

1 ts honning

1 dl solsikkeolje

6-6,5 dl kaldt vann (evt byttes ut med blå Farris for mulig enda sprøere resultat)

1 ts maldonsalt til å strø over knekkebrødene etter at du har fordelt og jevnet ut røren

SÅ GJØR VI SÅ…

Sett ovnen på 160 grader varmluft. Kle to steikebrett med bakepapir. Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og fordel røren på begge brettene. Bruk en slikkepott eller annet egent redskap til å smøre røren jevnt utover begge brettene. Knus saltet lett med fingrene og strø utover røren.

Marsapril 2015 176 Marsapril 2015 178 Marsapril 2015 180

Begge brett stekes samtidig. Sett det ene brettet høyt i ovnen og det andre nede i ovnen. Etter 10-12 minutter tar du de ut og ruter opp med en pizzaskjærer. Sett så brettene tilbake i ovnen på samme plass. Etter 30 minutter så lar du brettene skifte plass i ovnen. Det nederste skal nå øverst og omvendt. La de så steke videre i ca. 30 min til. Stekes til de er gylne og fine. Brekk de så opp og la de tørke og avkjøle på rist. Skulle det vise seg at de er litt for lite stekt og fortsatt litt myke/seige, kan du hive de inn i ovnen igjen i noen minutter til.

Ha en knasende god frokost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s