Høy, mørk og saftig sjokoladekake

Marsapril 2015 234Jeg lovet jo å komme med en “skikkelig” kake som plaster på såret for forrige ukes knekkebrød. Så her kommer en real sjokoladebombe av en kake. For deg som liker høye, mørke, saftige, mektige kaker, så kan du trygt lese videre 😉 Denne kaken flott, høy og holder seg godt leeeenge om du oppbevarer den kjølig. Den er litt av et syn og vil garantert skape suksess på et hvert kakebord. Husk bare å ta den ut til temperering 3 timer før servering. En så stor sjokoladekake må tempereres for at den skal smake best med tanke på saftighet, mykhet og smak. Med 500 gram sjokolade i glasuren, blir nok denne en vinner for sjokoholikere som meg selv. God helg da folkens!

INGREDIENSER:

Kakebunnene:

350 g romtemperert smør

500 g sukker

2 dl vann

100 g kakao

1 boks seterrømme

5 medium/large egg

450 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

Sjokoladeglasur:

500 g mørk kokesjokolade (dronning, selskap, evt. også litt 70% om du ønsker litt skarpere smak)

100 g kakao

1,75 dl kokende vann

350 g temperert smør

200 g melis

2 ts nescafe espressopulver ( evt. bytt ut litt av det kokende vannet med varm, sterk kaffe om du ikke har espressopulver).

1/2 ts vaniljesukker

SÅ GJØR VI SÅ…

Og det første man må gjøre er å lage kakerøre 🙂 Men, aller først skrur du på steikeovnen. 180 grader varmluft og sett inn en rist midt i ovnen.

Finn fram kjøkkenmaskina eller miksmasteren og pisk sammen romtemperert smør og sukker. Piskes godt til du har fått en hvit, luftig masse.

Marsapril 2015 202

Mens dette piskes, koker du opp vannet i en kjele. Ta av varmen. Tilsett så kakao i kjelen og rør til du har fått en jevn røre. I den samme kjelen rører du inn rømmen.

Tilsett så et og et egg i kjøkkenmaskinbollen og visp godt i mellom. Sikt inn det tørre, bland, og til slutt tilsetter du kakao- og rømmeblandingen som nå har blitt litt avkjølt. Rør til alt er godt blandet og ingen melklumper i sikte.

Marsapril 2015 209 Marsapril 2015 211

Fordel røren i 2 bakepapirkledde springformer på 24 cm. Husk å smøre formene med smør rundt kantene i tillegg.

Bunnene stekes midt i ovnen på rist i ca 50 minutter. Sjekk alltid med en kakepinne mot slutten av steketiden. Det skal ikke henge igjen noe på pinnen når kaken er ferdig.

Avkjøles på rist i formene. Kakene vil falle sammen noe.

Marsapril 2015 216

Mens kakebunnen avkjøles, lager du glasuren.

Hakk opp den enorme mengden med sjokkis og la den smelte over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen! Da blir det klumpetiklump rett og slett og det er dumt med så mye sjokolade 😦 Når sjokoladen er smeltet, og du har fått en jevn og glatt røre, avkjøler du den litt på benken/kjøleskap. Rør av og til for å unngå snerk og at den stivner. Sjokoladen skal kun avkjøles ned til romtemperatur.

Marsapril 2015 217 Marsapril 2015 219

Kok opp vann, ta av varmen og tilsett kakaoen, espressopulveret og vaniljesukkeret. Rør jevnt og avkjøl.

Mens denne avkjøles, så pisker du sammen romtemperert smør og melis til en luftig og lys masse. Tilsett den smeltede sjokoladen mens du lar mikseren gå på medium hastighet. Til slutt piskes kakaoblandingen inn.

Marsapril 2015 220 Marsapril 2015 222 Marsapril 2015 224

Kaken  monteres ved at du legger den ene bunnen på et kakefat, fordeler en god slump med glasur på. Ca. 1,5 cm høyde. Så legges den andre bunnen oppå. Dekk så kaken med resten av glasuren. Det blir rikelig med glasur, så ikke vær redd for å prøvesmake litt 😉 Jeg laget “mønster” med en spiseskje for et litt rustikk utseende. Fungerte rimelig greit det. Glasuren vil stivne i kjøleskapet.

Marsapril 2015 225 Marsapril 2015 226 Marsapril 2015 233

Bak deg glad. God helg!

Kakeoppskriften er hentet fra frutimian sin blogg, men er justert noe på framgangsmåte og ingredienser for å tilpasse mine smakspreferanser.

6 thoughts on “Høy, mørk og saftig sjokoladekake

 1. Hei hvordan kan jeg lage denne kaken men en form i ovnen, det passer ikke to inni i ovnen 😦 hva gjør jeg da?

  • Hei.

   Du kan sikkert prøve å steke den i 2 etasjer om du har varmluft. Skru ned 10-20 grader ned fra vanlig over og undervarme og følg med steketiden med en stekepinne.
   Lykke til!

  • Formene på 26 blir nok i største laget og kaken vil da ikke blir så høy.
   Tror nesten jeg ville ha gått for å låne meg en form på 24 for anledningen.
   Skulle du nå gå for å bake den i de store, så pass på steketiden da den mest sannsynlig må kuttes ned på.
   Håper det blir bra!

 2. Hei det står fem egg i ingrediensene men i oppskrifen står det bare ett egg. Hva skal jeg gjøre? Hilsen Amelia 12 år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s