Verdens beste kjeks med hvit sjokolade

IMG_2114Endelig er mai her med alt det den måtte inneholde av vår, blomster, korpsmusikk og pollen.. Mange gode grunner til å være ute og en del gode for å holde seg innendørs 😉  Nå har bloggen min jaggu meg bikket 90 000 visninger og det er jo veldig stas. Helt utrolig at så mange stikker nesen innom for å se etter gode kake- og bakeoppskrifter. Det setter jeg veldig stor pris på og det er selvfølgelig en stor motivasjon for meg for å fortsette og publisere. Takk alle sammen 🙂

Men over til det som jeg faktisk skulle publisere her: Verdens beste kjeks. Dette er en oppskrift på noen helt fantastiske kjeks. Ingefærkjeks med masser av god smak av krydder og dandert med hvit sjokolade. Sprø, deilige, knasende og himmelske småkaker. Vil garantert begeistre både liten og stor. Råtte enkle er de å lage også, så her er det bare å sette i gang. 1-2-3 kjeks. Oppskriften gir ca. 50-60 kjeks.

INGREDIENSER:

100 g smør, vanlig meierismør normalsaltet

250 g hvetemel

2 ts ingefær

2 ts kanel (tips, få tak i kanel på helsekost laget av ypperste kanelbarkkvalitet. Mye mer smak).

1/2 ts nellik

1 flat ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 dl sukker

1 ss kremfløte

1 egg

50 gram freia hvit kokesjokolade

SÅ GJØR VI SÅ…

Sett ovnen på 175 grader.

Del opp smøret i terninger og la det bli romtemperert. Et tips her for de som ikke  gidder å vente, er å ha smøret i en skål og prøve et halvt minutt i microen på tineprogram. Da mykes det opp litt fortere. Så tar du smør og mel i en bolle og knar dette sammen med fingrene. Du skal da sitte igjen meden klumpete masse når alt er smuldret sammen. Så er det bare å måle opp resten av ingrediensene, ha de i samme bolle og kna sammen til en fast og glatt deig. Juster evt. litt med mel om deigen blir klebrig. Ferdig!

IMG_2105 IMG_2106 IMG_2108

Så er det bare å kle 3 steikebrett med bakepapir og trille ut jevnstore kuler av deigen. Mine var ca. 2 cm tykke og høye. Ikke noe mindre i alle fall. Du får ca. plass til 12-16 på hvert brett. Husk at de vil flyte utover så ikke sett de for tett. Stek ett og ett brett midt i ovnen i ca. 11-12 minutt. De skal bli gylne og fine. Avkjøles på rist.

IMG_2110 IMG_2120

Smelt hvit sjokolade i vannbad. Jeg prøvde først microen, men nope. Sjokoladen ble brent før den smeltet. Hvit sjokolade tåler ikke varme spesielt godt. Ha så den smeltede sjokoladen i et kremmerhus og sprøyt et sikksakk-mønster over de avkjølte kjeksene. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet. Legg så kjeksen i en lufttett boks eller en fin og tett glasskrukke.

Ha en strålende mai-uke 🙂

Oppskriften er basert på en gammel oppskrift fra et matmagasin, men jeg har gjort mine egne smakstilpasninger for et bedre resultat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s