17. mai kake

GetAttachment4Hipp hipp hurra! 17. mai er jo selveste festdagen over alle festdager og på festdager, så må mann ha festkaker. Gjerne mange av de. Jobber hardt med å klare å beherske meg selv, men om jeg skal klare å velge en festkake, så må det bli en skikkelig bløtkake med marsipanlokk, vaniljekrem, krem og friske bær. Gjerne da i fargene rødt, hvitt og blått. Så her kommer den. Har valgt å legge ut en rask og enkel versjon for meirsomstressahusmødre som har mer enn nok å tenke på den 16. mai enn å måtte streve med lite samarbeidsvillige sukkerbrød og brent vaniljekrem. Men om du vil, så kan du også lage en “ordentlig” en fra bunn av. Den blir nok hakket bedre..  Hipp hipp hurra og husk å sleng opp såre bunadsskoføtter på bordet innimellom slagene og ta deg et stykke kake. Det har du sikkert fortjent!

INGREDIENSESR:

2 kjøpte kakebunner merke Berthas (velg den størrelsen du ønsker, men det blir flott med to store).

2 bokser kremfløte

2,5 ss sukker

1 boks piano vaniljekrem

Jordbærsyltetøy (gjerne hjemmelaget, evt ferdiglaget, rørt som du finner i frysedisken).

2 bananer

1 pakke ferske blåbær

2 pakker ferske bringebær

1-1,5 pakke marsipan (Rema eller Coop sin. For all del hold dere unna Bunnpris sin egen).

Appelsinjuice til dynking av bunner

Melis til å drysse over bærene på toppen av kaken

Et stk bakepapir

SÅ GJØR VI SÅ…

Pisk kremfløten stiv med sukkeret. Sett kaldt. Del opp kakebunnene i 3 om du velger den største bunnen. De minste er vel allerede ferdigdelt. Du trenger 4 bunner, så frys de andre til en senere anledning så slipper du å kjøpe 2 den gangen. Legg den første bunnen på et kakefat. Dynk med 3 ss appelsinjuice jevnt over bunnen. Dekk med et cm-tykt lag med krem og legg på et jevnt og godt lag med jordbærsyltetøy. Ikke ha syltetøy for nærme kanten for da vil det skinne gjennom mot marsipanlokket.

William og Markus fram til 20.05.2014 831 William og Markus fram til 20.05.2014 830

Legg så på en ny bunn. Dynk med 3 ss appelsinjuice. På denne fordeler du pakken med vaniljekrem. Velger du den minste kakebunnvarianten, trenger du ikke å bruke opp hele boksen. Over vaniljekremen legger du banan i 3 mm tykke skiver. Da er det på tide å legge på den 3. bunnen og dynke denne på samme måte som de to forrige. Legg på et cm-tykt lag med krem og fordel en boks med bringebær over. Til slutt har du på det siste lokket. Pass på at det ligger jevnt. Denne bunnen trenger du ikke å dynke. Dette for å beholde stødigheten når den skal trekkes med marsipanlokk. Er det da for bløtt under, vil ikke kaken holde fasongen til dagen etter. Trekk så kaken med resten av den stivpiskede kremen og jevn til eventuelle skjevheter. Sett så kaken kaldt til du har fått kjevlet ut marsipanlokket.

William og Markus fram til 20.05.2014 833

Nå finner du fram et bakeunderlag og drysser dette med melis. Pakk ut marsipanen. 1 pk til den minste bunnen. 1,5 til den største. Kna deigen sammen til en ball. Kjevle en runding, snu marsipanen og kjevle videre. Pass på at det hele tiden er nok melis under slik at den ikke setter seg fast i underlaget. Stopp når du har fått en rund flate med en tykkelse på 2-3 mm. Klipp nå ut en sirkel av bakepapiret som er ca. 12 cm bred. Legg denne midt på kaken. Bruk kjevla til å rulle marsipanen på og løft den forsiktig på plass over kaken. Pass på at den ligger jevnt med nok marsipan ned på alle sider. Start med å jobbe deg rundt øverst på kaken med hendene. Fortsett så nedover langs kantene. Strekk ut marsipanen underveis for å unngå rynker. Jobb deg hele veien ned og trykk godt inn nede ved kaken. Kjær rundt kaken med en pizzaskjærer for å fjerne det overflødige. Det kan du enten spise selv eller lage en bord nede ved kanten av.

William og Markus fram til 20.05.2014 835

Så finner du fram en skarp kniv og deler først i et kryss midt oppe på kaken. Så deler du videre opp til du har fått 8 pizzastykker. Rull så en og en ut mot kanten og løft så av bakepapiret. Fyll hullet med bringebær og blåbær.

GetAttachment

Sett kaken kjølig så lenge som mulig før servering. Den blir aller best når den får trukket  i min. 8 timer. Jeg baker alltid bløtkakene kvelden før. Like før servering drysser du på et tynt lag med melis over bærene.

Da kan festen begynne. God 17. mai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s