Verdens beste ostekake med bær

ost2

En supergod ostekake er aldri feil og denne grunnoppskriften har jeg laget tidligere og er min egen selvkomponerte. Det finnes mange variasjonsmuligheter, men denne gangen nå som vi går mot sommer, så synes jeg det er på plass å bruke masser av bær og frukt. Her er det bare fantasien som setter grenser, men jeg skal love deg at denne kaken får bein å gå på. Sprø bunn, syrlig ostefyll, friskt og lekker rømmetopping med flotte bær på toppen. Jo mer, jo bedre! En flott festkake som kan lages 1-2 dager i forveien! Ha en strålende kakefylt uke 🙂

INGREDIENSER:

Bunn:

18 stk kornmokjeks

3 ss (flate, ikke toppet) brunt sukker

150 gram ekte meierismør

1 ts kanel

Ostefyll:

4 pk tine kremost naturell

2 1/2 dl creme fraiche

150 gram hvitt sukker

4 egg

1 ts vaniljesukker

Skall og saft av en 1/2 sitron

Rømmetopping:

1 boks seterrømme

1 vaniljestang, kun frøene.

4 flate ss melis

2 ts sitronsaft

SÅ GJØR VI SÅ..

Knus kjeks i en foodprosessor, stavmikser eller i en plastpose. Sørg for at kjeksen er rimelig finknust. Tilsett brunsukker, kanel og rør godt. Ha så i smeltet og litt avkjølt smør og bland godt. Ha det hele i en bakepapirkledd springform på 24 cm. Trykk ut kjeksmassen til en jevn bunn og stek midt i ovnen på 200 grader i 10 min.  Avkjøl!

ostekake1 ostekake2 ostekake3

Og det neste man skal gjøre er å ta 4 romtempererte kremostpakker i en bolle/kjøkkenmaskin sammen med creme fraiche. Røres jevnt og klumpfritt med maskina eller miksmaster. Tilsett så sukker, egg, vaniljesukker og saft og skall (raspet og kun det gule) av en halv sitron. Rør godt til alt er blandet og ha dette i springformen over den nå avkjølte bunnen. Stek midt i ovnen i ca. 35-45 min på 140 grader. Kaken er ferdig når den har stivnet noen cm (ca. 3-4) fra kanten og inn, mens midten fortsatt disser. OBS! Skal ikke være flytende, men en smule festet men fortsatt dissende. Tenk karamellpudding. Kaken vil stivne når den blir avkjølt. Avkjøl.

ostekake4 ostekake5 ostekake7 ostekake8

Rømmetoppingen lages ved å piske rømme og melis stivt. Tilsett så frø fra en vaniljestang og sitronsaft og bland inn. Ha så blandingen over ostemassen når den har blitt stiv. Sett kaken kaldt, helst til neste dag for at smakene i kaken får utviklet seg maks.

ostekake9 ostekake10

Når kaken er stivnet i kjøleskapet, tar du å finner fram de bærene/frukten du ønsker å bruke. Så tar du en halv plate med gelatin og legger denne i kaldt vann i 10 min. Mens gelatinen ligger i vann, så koker du opp 1/2 dl eplejuice. Press så ut alt vannet fra gelatinplaten og rør denne ut i eplejuicen. Avkjøl. Så danderer du bærene på kaken slik du ønsker og så pensler du på eplejuicen med en bakepensel.

ost4 ost1

Vær forsiktig slik at ikke det renner så  mye ned på kaken. Jordbær delt i skiver farger kaken mye om det blir rennende av mye når du pensler. Kan evt. tørkes forsiktig opp med et tørkepapir om uhellet skulle være ute. Sett kaldt til servering. Gelatinen vil gjøre at bær/frukt oppå kaken holder seg glansfulle og flotte, samt at det er med på å limer sammen pynten.

ost3

Kos deg da!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s