Nydelige eplemuffins

eple16Nå er høsten her med masse deilige norske epler i butikken, eller på trærne til naboen for de som liker sånt 😉 Godt er det i alle fall og hva dufter vel bedre enn lukten av en eplekake som steker i ovnen? Denne oppskriften her er vel strengt tatt ikke noe oppskrift, for denne er nesten på grensen til juksing 🙂 Men gode, det blir de så absolutt!! Kan virkelig anbefale disse. Jeg har i alle fall bakt disse hver høst etter at min gode kollega, Tove, brakte med seg disse muffinsene til et møte for et par år siden. Så løp på butikken etter 2 poser med toro lyse muffins, store muffinsformer, smør/olje, et par-tre store, norske epler, kanel og perlesukker og la det stå til. Nybakte og fantastiske eplemuffins på nullkommasvisj! NAM!

INGREDIENER

2 poser med lys muffins-blanding fra TORO.

Smør eller nøytral olje (raps, solsikke). Det står margarin på pakken, men margarin er for pingler..

2-3 store norske, syrlige epler

Kanel

Perlesukker

STORE muffinsformer. Ikke tenk at du skal prøve med små, for det har du fra før av i skapet. Det er prøvd og gjort og ingen god ide. Da får du muffins all over the place.

Bak de gjerne i et muffinsbrett slik at de holder formen fint.

SÅ GJØR VI SÅ….

Det er egentlig bare å følge oppskriften bak på pakkene. Lag 2 poser med det samme, så har du å legge i frysen om svigermor plutselig skulle dukke innom på besøk..  Forsiktig tining i mico/på benken, et dryss med melis på toppen og de er gode som ny 🙂

Når du da har laget røren ferdig, skreller du eplene, fjerner kjærnehuset og deler eplene i  båter. Ca 1 cm tykk på det breieste.

eple10 eple11

eple12 eple13

Finn fram et stekebrett/muffinsbrett og sett utover muffinsformene. Fyll muffinsformene litt over halvfulle. Sett nedi 2-3 eplebåter slik at de ligger med den brede siden opp. Du kan også evt dele eplebåtene i mindre biter om du ønsker det og strø de litt rundtomkring. Trykk eplebåtene/bitene litt nedi røren. Strø over med kanel og perlesukker og sett muffinsene i ovnen.

Stekes midt i ovnen rundt omkring 15 minutter. Følg oppskriften bak på pakken for store muffins. De skal ha lengre steketid enn de små. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte. Ta formene av platen/ut av brettet og avkjøl muffinsene på en rist.

Nytes slik de er eller med melisdryss/kremtopp/is.

Ha en flott uke!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s