Nydelige havrecookies med sjokolade og rosiner

hkjeks9Høsten er her og med den følger gode kvelder med sofa, pledd, levende lys, skitprogram på tv og en god kopp te. Nå som bikinisesongen er over uansett, så kan man få lov til å kose seg bittelitt innimellom slagene med en nyyydelig liten havrekjeks til tekoppen.  Jeg (og resten av familien) ble ganske raskt enig i at disse ble knallgode og kan gå inn under kategorien vellykkede prosjekter på kjøkkenbenken.  Sprø utenpå og myke inni med god smak av havre, rosin og sjokolade. Enkle å lage er de også, så sett i gang å bak noen deilige cookies til helgekosen. Ha en strålende høsthelg alle sammen!

INGREDIENER:

200 g ekte meierismør, normalsaltet

2,5 dl hvitt sukker

0,5 dl brunt sukker

2 medium-large egg

1,5 ts vaniljesukker med ekte vanilje

2 ts bakepulver

4 dl lettkokte havregryn i serien smak forskjellen fra Coop.

5 dl hvetemel

1 dl rosiner

100 gram selskapssjokolade, mørk kokesjokolade i fra Freia

SÅ GJØR VI SÅ…

Romtemperer smøret og pisk sukker (hvitt og brunt) sammen med smøret i en bolle med miksmaster/kjøkkenmaskin. Pisk til du har fått en jevn masse (ca.3 min). Tilsett eggene og pisk litt videre til alt er godt blandet. Ha i alt det tørre bortsett fra rosiner og hakket sjokolade og bland dette godt inn. Når alt er blandet, så tilsetter du rosiner og hakket sjokolade og mikser dette fort sammen.

hkjeks1 hkjeks2 hkjeks3

hkjeks4 hkjeks5

Sett steikeovnen på 200 grader, over og undervarme.

Dekk steikebrett med bakepapir og lag små deigklumper med en skje og sett disse utover på steikebrettet. Ca. 3 cm bred og 1,5 cm høy om du ønsker noen ca. mål.

hkjeks6 hkjeks7

Jevn de til litt med fingrene og sett steikebrettet i ovnen. De vil flyte utover i ovnen, så ikke sett deigklumpene for tett.  Kjeksene er ferdige etter ca. 9-11 minutter. Pass på mot slutten da de får fort for mye farge. Cookisene er ferdige når de har blitt gylne og pene, ikke for lyse og heller ikke for brune. Avkjøles på rist.

Mens kjeksene steiker lager du klart et nytt brett.

Oppskriften gir ca. 50 kjeks med denne framgangsmåten.

Oppbevares i en tett boks/krukke.

Kos deg og hæppi beiking 🙂

hkjeks8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s