Nydelig ostekake med skogsbær

ok14I dag er det farsdag og denne dagen er en super anledning til å sette pris på alle de pappaene som finnes der ute: Far, pappa, svigerfar, bestefar, farfar og morfar. Kjær mann har mange navn. Det er veldig hyggelig å kunne invitere pappaen min til kakekalas og gjøre litt ekstra stas på han i dag. Har ventet på en flott anledning til å kunne lage denne kaken og ikke minst dele denne fantastiske kakeoppskriften med dere. Det passet brillefint i dag 🙂

Denne kaken har fulgt familien i mange år og jeg har fått oppskriften av min mor. Kaken kan varieres etter smak og anledning ved å benytte andre typer gele på toppen og forskjellige typer frukt og bær. Denne gangen ble det skogsbær og den kombinasjonen med en god kjeksbunn og en nydelig ostekrem, er utrolig god. Kaken blir kjempefrisk og ikke minst veldig lekker å se på. Kaken lages dagen før den skal serveres, men kan gjerne lages et par dager før. Det gjør den bare bedre! God farsdag og nyt dagen og kaken 🙂

INGREDIENSER:

Kjeksbunn:

1/2 pakke Digestive kjeks

100 g meierismør, normalsaltet

1/4 ts kanel

Ostekremfyll:

1 pk sitrongele-pulver Freia

1 boks kremfløte (3 dl)

1 pk lettrømme

1 pk Tine kremost naturell

1 pk Tine kremost ananas og mandarin

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

100 g melis

Topping/gelelokk:

1 pk gelepulver Freia (her har jeg brukt jordbærgele denne gangen)

1 pose frossen skogsbærblanding

SÅ GJØR VI SÅ….

Kjeksbunn:

Smelt smøret og avkjøl litt. Legg kjeksene i en brødpose og knus de med en kjevle. Tilsett så smøret og kanel i posen og bland godt. Legg plastfolie i bunnen av en springform på 24 cm og sett på kanten rundt. Fyll bunnen med kjeksmassen og trykk den jevnt utover. Sett formen kaldt.

ok2 ok3ok4

ok5 ok9ok7

Ostekremfyll:

Kok opp vann til geleen, men bruk kun 2,5 dl vann. Ta av platen og tilsett gelepulveret. Rør til alt er oppløst og sett til avkjøling. Husk å røre innimellom.

Pisk kremfløten godt, men stopp før den er helt stivpisket. Den skal være rimelig fast i fisken. I en ny bolle tar du romtemperert ost, rømme, melis, vaniljesukker og pisker til en jevn masse. Tilsett så kremen og pisk så alt er blandet. Til slutt tar du å tilsetter den avkjølte gelevesken i ostekremen mens du rører rundt. Når alt er godt blandet, tar du å heller dette over kjeksbunnen i springformen. Sett så kaldt i kjøleskap til massen har stivnet. 4-6 timer.

ok1 ok8       ok9

Topping/gelelokk:

Lag geleen etter anvisning på pakken, men bruk kun 4 dl vann. Avkjøl, men husk å røre innimellom. Når geleen er romtemperert, fyller du frosne skogsbær over ostemassen i springformen. Når alt er på plass, heller du geleen forsiktig over bærene. Sett så tilbake i kjøleskapet til neste dag eller geleen har stivnet. Det tar en 4-6 timer.

ok10 ok11

Kaken løsner du fra springformen med en skarp og smal kniv. Dra ut plastfolien og sett kaken på en kakefat.

ok12

Kos dere og nyt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s