Verdens beste krumkaker

kr11Jula for meg er tradisjoner og familie. Jeg synes det er utrolig gøy å ta vare på tradisjoner og føre disse videre igjen til mine barn samt prakke noe av de på min mann 😉     I dag vil jeg dele noen med dere også. Jeg hadde en farmor som var en mester til å bake krumkaker. Minnes at de var utrolig gode, knasende og lekre. Så nå etter litt detektivarbeid i slekten, har jeg funnet hennes gamle krumkakeoppskrift i en håndskrevet bok i fra 1937. Lykke! Takk onkel. Det var magisk å sitte å bla i denne og se på alle oppskriftene ført inn med vakker løkkeskrift. Jeg gleder meg til å prøve ut oppskriften og finne flere skjulte skatter.

INGREDIENSER:

4 egg

250 g sukker

250 g meierismør

3/4 ts kardemomme

300 gram hvetemel

 

SÅ GJØR VI SÅ…

Smelt smøret og avkjøl. Pisk eggedosis av sukker og egg med en miksmaster. Tilsett smør og sikt i alt det tørre. Bland sammen med en slikkepott.

Sett røren til side på benken i ca.20 minutter. Den blir ganske så tykk.

Stek så krumkakene i et krumkakejern. De blir best med et gammeldags jern, men jeg laget de i et nytt Wilfa jern og det gikk overraskende bra 🙂 Viktig at det brukes høy varme for å få sukkeret til å karamelliseres.

Bruk en krumkakerulle til å rulle de på og legg de på rist i ett minutt før du forsiktig trekker rullen ut av kaken. Avkjøles på rist og legges i en tett boks. Oppbevares tørt.

Da håper jeg at det blir stor krumkakestemning i alle de 1000 hjem for disse er virkelig gode 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s