Nydelige baileystrøfler

bt7Det blir jo ikke jul uten litt hjemmelaget julekonfekt. Når alle de tørre kjeksa er i boks, er det på tide å finne fram kreativiteten og mengder med fett og sukker. Dagens go`bit er selvkomponerte baileystrøfler. Nydelige, syndige, fløyelsmyke og mørke konfektbiter med et hint av Baileys. De er ikke så vanskelig å lage og er egentlig rimelig lite jobb. Det tar bare litt tid, men det er det jammen meg verdt å vente på. NAM!

INGREDIENSER

2 dl kremfløte

350g mørk selskapssjokolade, freia.

1/2 bitteliten flaske med Baileys. Ca. 4-5 ss.

Mørk kakao til å rulle trøflene i.

 

SÅ GJØR VI SÅ…

Hakk sjokoladen i småbiter og ha denne i en bolle som tåler varme. Varm opp fløten til kokepunktet og ha så denne over sjokoladen. La det hele stå i 1 minutt før du begynner å røre. Rør til du har fått en jevn og klumpfri sjokolademasse. Tilsett så Baileys og bland den godt inn.

Kle en liten form med bakepapir og hell massen over. Sett kaldt i kjøleskap til neste dag.

Neste dag tar du formen ut av kjøleskapet og former massen til små kuler. Det kan være en fordel å ha engangshansker, men det går sikkert bra uten også. Litt søl blir det. I en skål heller du i kakao og etter hvert som kulene blir ferdige, så ruller du de i kakaoen. Sett så kulene på et fat og la de stå nok en runde i kjøleskapet for å sette seg.

Når de har stivnet fint kan du legge de i en tett boks og oppbevare de kjølig. Legg de gjerne litt i romtemperatur før servering.  Da vil de bli mykere i konsistensen og smakene kommer til sin rett.

Håper det smaker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s